Show TOC

Dokumentáció komponenshezBeszerzés Jelen dokumentum megkeresése a navigációs struktúrában

 

Az SAP Business One segítségével a teljes beszerzési folyamat kezelhető a megrendelésektől a bejövő számlák feldolgozásáig. Különböző beszámolók hozhatók létre a beszerzési információk elemzésére, mint például a beszerzési mennyiség, árképzési információk, szállítói kötelezettségek esedékessége stb.

Funkcióterjedelem

Az SAP Business One a következő beszerzési bizonylatokat támogatja:

Új beszerzési bizonylatot egy meglévőre alapozva is létrehozhat, és így a releváns adatokat átmásolhatja az új bizonylatba. Például először létrehozhat egy megrendelést, majd az alapján egy árubeérkezést. Ennek adatai alapján pedig létrehozhat egy bejövő számlát.

A megrendelés kivételével az összes beszerzési bizonylat jogerős bizonylat, mivel általuk a szállítóval szerződéses jogviszony jön létre. A megrendelés mindenekelőtt csupán információforrásként szolgál az SAP Business One rendszerben.

A beszerzési bizonylatokat egyedi igényeinek megfelelően testre szabhatja. További tudnivalók a Bizonylat beállításai, Szövegsor, Részösszegsor és Űrlapbeállítások ablak című fejezetekben találhatók.

Megjegyz. Megjegyz.

Ha a beszerzési bizonylatot egy meglévő beszerzési bizonylatra való hivatkozással hozta létre, akkor ezeket a bizonylatokat az Alapbizonylat opcióval hívhatja fel. Helyezze a kurzort a megfelelő sorra, és a menüsorban kattintson az   Ugrás   Alapbizonylat   opcióra.

Ha az aktuális beszerzési bizonylatra hivatkozó követőbizonylatok is keletkeztek, ezeket a bizonylatokat a Célbizonylat funkcióval hívhatja fel. Helyezze a kurzort a megfelelő sorra, és a menüsorban kattintson az   Ugrás   Célbizonylat   opcióra. Ha egynél több célbizonylat létezik a rendszerben, az SAP Business One a legutolsó célbizonylatot jeleníti meg.

Utasítás vége.