Show TOC

Dokumentáció komponenshezAnyagszükséglet-tervezés Jelen dokumentum megkeresése a navigációs struktúrában

 

Az anyagszükséglet-tervezés (MRP) modul a gyártási vagy beszerzési folyamathoz az anyagszükségletek tervezését teszi lehetővé a meglévő készletek, a szükségletek és a beszerzések változó tervezési paramétereinek (mint pl. átfutási idő meghatározása, gyártási vagy vásárlási döntések, munkaszüneti napok tervezése) újraértékelése alapján.

Az anyagszükséglet-tervezés kiszámolja a bruttó szükségleteket a legmagasabb darabjegyzékszintre a meglevő készlet, a vevői rendelések, megrendelések, gyártási utasítások, prognózisok stb. alapján. Az alacsonyabb darabjegyzékszinteken a bruttó szükségleteket a fölérendelt szükségleteknek a darabjegyzék-struktúrában történő lehozásával számolja ki a rendszer. A függő szinteknek is lehetnek saját szükségleteik a vevői rendelések és a prognózisok alapján.

Az MRP-futás eredményeképpen beszámolók és ajánlások jönnek létre, melyek teljesítik a bruttó szükségleteket a meglévő készletszintek, megrendelések és gyártási utasítások figyelembevételével. Az MRP-futás továbbá figyelembe veszi az olyan előzetesen definiált tervezési szabályokat is, mint például a Rendeléstöbbszörös, a Rendelésintervallum, a Minimális rendelési mennyiség, a Készletszint stb.